News

SALA%20AGORA 16

Nova oportunitat per a transformar els comerços amb el programa ‘Alcoi Prestigi’

La presentació será dijous que ve 24 a les 20’45 en el Àgora

Convertir als comerços d'Alcoi en un referent entre els clients pel seu prestigi. Amb aquest ambiciós objectiu va arrancar en 2019 el programa ‘Alcoi Prestigi’, una acció transformativa que s'ha continuat desenvolupant des de llavors i que presentarà la setmana vinent la seua quarta edició. L'acte tindrà lloc a les 20.45 hores en el Àgora i per a poder assistir únicament caldrà inscriure's de manera gratuïta en l'adreça electrònica https://bit.ly/Alcoi-Prestigi.
PRESTIGI PER A COMPETIR

Els negocis que decidisquen participar rebran la formació i les eines necessàries per a implementar el model syncplexity, desenvolupat per l'expert en competitivitat Josep Alzamora, i basat en el prestigi. Aquest model ajuda els comerços a fer els canvis necessaris per a poder sobreviure en els mercats competitius actuals i en els hipercompetitivos que ja s'estan creant, formant un vincle emocional entre els clients i els comerços aconseguint que els trien a ells enfront de la competència. És el ‘boca a boca’ del prestigi.

El model syncplexity ha sigut posat a prova en diferents llocs d'Espanya i Amèrica, havent aconseguit que els seus participants milloren les seues xifres de negoci i beneficis. Els primers comerços d'Alcoi es van inscriure a aquest programa de formació en 2019 i posteriorment se'ls van anar sumant els de les edicions de 2020 i 2021. La totalitat dels participants ha aconseguit sortejar la pandèmia i el 78% ha millorat els seus resultats. Alguns d'ells han donat a conéixer la seua experiència en el programa en el següent vídeo: https://www.syncplexity.net/experiences/.

Formació a proprietaris i treballadors


Per a aconseguir-ho, els participants assisteixen a formacions grupals impartides per Alzamora i a sessions individuals centrades únicament en la seua empresa. Al llarg d'aquestes, aprenen a implementar en els seus negocis processos per a conéixer millor el perfil dels seus clients, els articles que més venen, com gestionar estocs o com contractar el personal, entre molts altres aspectes. Tot això es complementa amb formació per als treballadors dels comerços que ho desitgen i amb sessions de lideratge per als propietaris. Un canvi integral del model de negoci que passa, inevitablement, per una profunda transformació personal en la qual els empresaris han de ser capaços d'adoptar una actitud proactiva i positiva en el seu dia a dia, integrant tots els canvis necessaris assenyalats per Alzamora i el seu equip.

Alcoi, en el punt de mira de la Generalitat


L'aposta de Alzamora per transformar el teixit comercial a través del prestigi i els bons resultats obtinguts pels participants a ‘Alcoi Prestigi’ l'han posat en el punt de mira de la Generalitat Valenciana, que ja ha mostrat el seu interés per replicar-lo en altres municipis de la Comunitat.

La continuïtat d'aquest projecte ha sigut possible gràcies al suport de l'Ajuntament d'Alcoi, de la Cambra de Comerç i de la Federació Alcoi Comercial. Durant l'acte del pròxim dijous 24 intervindran Josep Alzamora, el tècnic municipal de comerç Diego Ortiz, el president de la federació Alejandro Cerro i el president de ACECA, Rafael Pérez. S'espera que aquesta última associació se sume a aquesta proposta formativa en 2022, la qual cosa permetrà que a més de comerços s'inscriguen també PIMES d'altres sectors. L'objectiu, el mateix: convertir a la ciutat a ‘Alcoi Prestigi’.

https://alcoi.portaldelcomerciante.com/va/noticia/view/nova-oportunitat-transformar-comercos-programa-alcoi-prestigi